Verktøy

02/01/07

Home
Fotogalleri
For familie og venner
Verktøy
CV
Feedback

 

Litt om utstyret og arbeidemetodene jeg bruker


bulletMamiya m645
bulletKamera for 120-mellomformatfilm på rull. For ekstra høy kvalitet på resultatene på grunn av store negativer- fint til landskaper og bilder som skal kunne kopieres stort.
bulletDet er fortsatt vanskelig å få like bra resultater på sorthvitt med digitale kamera det man kan klare med vanlig s/hv film. Favorittfilmen er Fuji Neopan Acros 100 - en ekstremt finkornet film som gir utrolig god oppløsning og er lett å scanne.
bulletMellomformatet og utstyret krever en del mer jobb enn småformatutstyr, men det kan ofte være en fordel at man må jobbe langsommere og tenke seg om.
Kiev fisheye on Mamiya M645           
bulletEpson og HP utskrift og scanning
bulletPlasshensyn og annet gjør det digitale mørkerommet litt mer hensiktsmessig for meg enn det gamle 'våte'. Resultatene blir anderledes når man jobber digitalt, men det er jo litt mer praktisk.
bulletFor å scanne film bruker jeg en Epson 3170 Photo. Den gir gode resultater med 120-film, særlig s/hv, men er ikke veldig bra for småbilder i 135-format. Alle bildene på disse sidene som kommer fra film er scannet med den.
bulletBilder betraktes best på papir, og jeg bruker en Epson Photo 900 A4-skriver. Den lager flotte farge-utskrifter og høyst brukbare s/hv-kopier. Skal fargene bli riktige krever den originalpapir og -blekk.
 
EPSON PHOTO-900 ¤»¦â¬Û¤ù/CDR¦Lªí¾÷      

 

bullet Minolta/Sony digital SLR og gamle rariteter for 35mm film  
bulletNår jeg har det travelt eller vil jobbe fort (nesten alltid) så bruker jeg de siste tilskuddene i utstyrsparken; Konica Minolta Dynax 7D og Sony Alpha 100. Herlige redskap som er i stand til å produsere fantastiske resultater. Jeg har aldri lært så mye om fotografering på så kort tid som etter at jeg skaffet digital speilrefleks. De kan også bruke det meste av det tilleggsutstyret og optikken jeg har fra før. Viktigste svakhet for mitt bruk er s/hv-egenskapene. Der er film fortsatt best, så lenge det varer.
bulletI de tilfellene vet at jeg vil ha s/hv bilder og trenger et kjapt kamera tar jeg fram en Canon7 Rangefinder. Uslåelig i hurtighet og robusthet - ekte "damp-fotografering".

 

 

Home | Fotogalleri | For familie og venner | Verktøy | CV | Feedback

This site was last updated jan-07